Östersunds kommun, Teknisk förvaltning söker

 

Utredningsingenjör hydraulik till Vatten Östersund

 

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Vatten Östersund är en enhet inom teknisk förvaltning som driver och utvecklar Östersunds kommuns vatten- och avloppsanläggningar. Enheten omfattar 6 vattenverk, 8 avloppsreningsverk, laboratorium, ett 70-tal pumpstationer, tryckstegringar och reservoarer samt 106 mil ledningar.

 

Vatten Östersund är i ett expansivt skede och behöver utöka sin driftorganisation. De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras inom organisationen. Bland annat kommer vårt största vattenverk att byggas om, och vi behöver nu utöka vår bemanning och söker därför nu en driven person med samordningsansvar inom hydraulik, då vi är inne i en uppbyggnadsfas. Du kommer ha en nyckelroll och specialistansvar för arbete med hydrauliska modeller. 

 

Arbetsuppgifter

- Driva egna samt bistå enheten med hydrauliska utredningar men även agera som beställare

- Ansvara för och bygga upp rutiner för egenförvaltade modeller

- Dokumentera och hantera rapportskrivning av analyser

- Ansvara för utbildning och kompetensöverföring i hydrauliska frågor

- Genomföra kvalificerade utredningar inom VA-området kopplat till våra åtgärdsplaner, specifika projekt eller allmänna VA-frågeställningar.

- Ha ett nära samarbete med produktion och distribution av verken i drift- och hydraulikfrågor t ex vid optimering av körstrategi för distribution av dricksvatten, simuleringar av olika scenarier och support internt inom ledningsnätssidan med tryckutredningar, aktiv läcksökning, områdesmätning.

 

Kvalifikationer

Det här är rätt arbete för dig som är civilingenjör med erfarenhet av hydraulisk modellering. Du har arbetat både med praktisk hydraulik i rörnät och vattenanläggningar och med analyser, beräkningar och utveckling av nya lösningar. Du kan självständigt köra och kalibrera en vattenledningsmodell. Du har förmåga att bedöma pumpar och rimligheter i tryck, flöden, friktionsförluster, förbrukningar och deras inverkan på vattenledningsmodellen.

Vi ser även gärna att du har kunskap om olika mät-, regler- och dimensioneringsmetoder och hur olika ledningsmaterial påverkar modellberäkningarna. Du har minst tre års bred VA- erfarenhet och har självständigt arbetat med kvalificerade VA-utredningar.

Som person är du kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt förmedla din kunskap till resten av organisationen. Då du kommer att ha många kontaktytor och samarbeta i olika projekt är det viktigt att du tycker om och är bra på att bygga relationer och samarbeta med andra. Du tar initiativ, är öppen för att pröva nytt och är självgående i att genomföra och komma i mål med dina uppdrag. För att hålla ihop hydraulikfrågeställningarna i stort och kunna hitta långsiktiga lösningar är din förmåga att se till helheten i systemet avgörande.

Befattningarna är säkerhetsklassade. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, detta innebär krav på svenskt medborgarskap.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Kristina Östling, VA-chef 063-14 36 74
Anette Wahlström, teamledare 063-14 33 07

Erika Johansson, facklig representant Vision 063-14 31 75
Hanna Lindblom, facklig representant Sveriges Ingenjörer 063-14 43 07

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-01-15


 


Visa annons som pdf