Barn- och utbildningsförvaltningen söker:

Studie- och yrkesvägledare till centrala Elevhälsan

Krokom är en kommun med ungefär 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Var femte invånare är barn eller skolungdom, yngre än 12 år, för dessa har vi 16 grundskolor och 23 förskolor spridda över hela kommunen. Kommunen växer för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar.

Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra de samiska språken och den samiska kulturen.

Barn- och utbildningsförvaltningen sysselsätter drygt 550 medarbetare. Vi söker nu en ny kollega och erbjuder 100 % studie- och yrkesvägledartjänst.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär många personkontakter med elever, föräldrar, lärare, skolledning och även företrädare för arbetslivet. En viktig uppgift är att informera och vägleda eleverna och deras vårdnadshavare inför kommande studie- och yrkesvalssituationer. Detta sker både enskilt och i grupp. Du ska ge eleverna stöd för att göra ett aktivt, väl underbyggt val till gymnasieskolan.

I arbetet ingår även information och undervisning om bland annat utbildningsväsendet, arbetsliv och arbetsmarknadsfrågor som lagar regler och villkor samt administrativa uppgifter till exempel i samband med praktik av olika slag. Andra uppgifter är att inspirera, leda, ge stöd till den övriga personalen i deras studie- och yrkesvägledande arbete med utgångspunkt i kollegialt lärande.

Du ska även utvärdera och kvalitetssäkra skolans studie- och yrkesvägledningsverksamhet och resultatuppföljning. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad kring förändringar inom utbildningar och arbetsmarknad.

Som studie- och yrkesvägledare ingår du i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig med studie- och yrkesvägledarexamen från universitet eller högskola och gärna något års erfarenhet av arbetet som studie- och yrkesvägledare. Alternativt att du har stor erfarenhet av utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor från annat likvärdigt arbete.

Du skall ha goda kunskaper om utbildningssystemet och ett intresse för utbildning, arbetsmarknad och människors växande. En viktig kompetens i arbetet som studie- och yrkesvägledare är samtalsmetodik.

Du är även intresserad av att aktivt bidra till ett utvecklande arbetssätt kring studie- och yrkesvägledning tillsammans med pedagogerna på våra skolor. Du bör också vara intresserad av att utveckla relationer med externa aktörer.

Du är trygg i att arbeta såväl självständigt som i team med kollegor och övriga medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Upplysningar

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum är 2018 12 10

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Kontaktperson

Pernilla Oscarsson

Verksamhetschef Elevhälsan

0640 168 31

pernilla.oscarsson@krokom.se

 

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel

0640 161 00


 


Visa annons som pdf