Barn- och utbildningsförvaltningen söker:

Lärare i tyska till Nyhedens skola i Krokom

Krokoms kommuns vision lyder ”Vi gör plats för växtkraft” och på Nyheden arbetar vi för att alla elever ska ges möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, samt att lära för livet. Vi strävar efter att arbeta efter kommunens värdeord att vara välkomnande, nära, modiga och pålitliga. Som lärare i Krokoms kommun och på Nyheden förutsätts du se dessa som ledord i undervisningen och i ditt bemötande.

Nyhedens skola är en skola med ca 220 elever i årskurs 7-9. Vi är belägna strax utanför Krokoms centrum, med goda bussförbindelser och närhet till både natur och idrottsplats. Vi har tillgång till välutbildad personal med både lång och kort erfarenhet, god fördelning mellan manliga och kvinnliga lärare samt ett härligt arbetsklimat. Skolledning och personal är stolta över sin arbetsplats samt känner motivation och inspiration i arbetet. Personalen är indelad i två arbetslag, där vi strävar efter att undervisning sker främst kopplat mot ett litet antal klasser.

Under flera år har skolans ledning och personal arbetet för att skapa förutsättningar för alla elever att utvecklas utifrån sina förutsättningar och främst ges möjlighet till detta i gemenskap med sina klasskamrater. Kompetensutveckling riktad mot detta har genomförts under ca 5 år, vilket gett goda resultat i undervisningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer företrädesvis att arbeta med undervisning i tyska i åk 6,7,8 och 9. En viktig del i ditt arbete är att identifiera elevers behov av både stöd och utmaningar för att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Du blir handledare för eleverna i en klass tillsammans med en erfaren kollega.

Kvalifikationskrav

Vi söker en engagerad, legitimerad lärare med behörighet i tyska eller har motsvarande kunskaper i det tyska språket. Gärna i kombination med annan behörighet. Tjänsten utformas utifrån dina kompetenser och verksamhetens behov. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning, men välkomnar pedagogiskt intresserade personer som har tillräckliga kunskaper i det tyska språket.

Du behöver ha god samarbetsförmåga och ha ett gott bemötande mot elever, personal och vårdnadshavare. För att kunna möta alla elever behöver du vara en god pedagogisk ledare med empatisk förmåga.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde hösten 2019 eller enligt överenskommelse. Nuvarande omfattning som lärare i tyska är 60%, resterande tid kommer att planeras utifrån dina kompetenser och erfarenheter.

Sista ansökningsdatum är 2019 05 31

Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat, vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Kontaktperson

Ann-Kristin Jonsson

Rektor Nyhedens skola

0640 168 31

ann-kristin.jonsson@krokom.se

 

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel

0640 161 00


Visa annons som pdf