Barn- och utbildningsförvaltningen söker:

Elevassistent till Grundsär- och träningsskolan i Dvärsätt

I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre.

Kommunens grundsär- och träningsskola är placerad i Dvärsätt, i samma byggnad som Dvärsätts F-6 skola med ungefär 140 elever. Undervisningen i grundsär- och träningsskolan bedrivs i nära anslutning till den övriga skolan.

Dvärsätt är ett samhälle 15 minuter från Östersund som under de senaste åren vuxit tack vare många nybyggnationer på attraktiva lägen. Här finns bland annat närhet till Storsjöns vatten, stora skogsområden, en fin golfbana och två småbåtshamnar.

Arbetsuppgifter

Som Elevassistent arbetar du med att stödja elever med särskilda behov. En stor del i arbetet handlar om att hjälpa eleven att följa med i undervisningen, med särskilda hjälpmedel eller med andra individuella lösningar.

Elevassistenter samarbetar med både lärarna och med övrig personal i skolan såsom fritidspedagoger, speciallärare, skolkökspersonal och skolledare. Du kommer även ha tät kontakt med elevens föräldrar och samarbetet med dem är nödvändigt för att kunna stödja eleven på bästa sätt.

I arbetet kan intima situationer förekomma vid exempelvis omklädning och dusch i samband med idrottslektioner och toalettbesök, därför ser helst manliga sökande. Arbetet kan vara både invecklat och svårt men samtidigt otroligt roligt och givande.

Kvalifikationskrav

Som elevassistent ställs krav på lyhördhet inför elevens behov och önskemål kopplat till undervisningen och skolans mål. Det är också viktigt att kunna samarbeta och skapa goda relationer, att vara ansvarsfull, tydlig och ha tålamod.

Kunskaper om skolans läroplan och andra dokument som styr skolans verksamhet är meriterande, liksom kunskaper om olika funktionsnedsättningar.

Lyhördhet och god förmåga att känna in elevernas behov samt ett stort intresse för människor är värdefullt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Allmän visstidsanställning på heltid under vårterminen 2019 med goda möjligheter att tjänsten övergår i en tillsvidareanställning. Tillträde 190107 eller enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm men du har möjlighet att arbeta deltid.

Sista ansökningsdatum är 2018 12 11

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Kontaktperson

Mats Hörnfeldt

Rektor

0640 167 21

Mats.hornfeldt@krokom.se

 

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel

0640 161 00


 


Visa annons som pdf