Krokom Barn- och utbilningsförvaltningen söker

 

Resurslärare åk 4-6 vikariat vt 2019

I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Växtkraft och entreprenörskap kännetecknar kommunen där en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre.

Visionen för kommunens 16 grundskolor och 23 förskolor lyder ”Krokoms kommun gör plats för växtkraft”, som resurslärare är du en väldigt viktig del av denna vision.

Ås skola är en F-9 skola fördelade på F- åk 3 och åk 4-9. Åk 4-6 bildar ett arbetslag med sex klasser. Pedagogerna arbetar till viss del i flera klasser för att skapa bra förutsättningar att lära känna elever och skapa trygghet och trivsel. Det innebär också att alla kompetenser kommer till rätt användning. I arbetslaget finns elever med hörselnedsättning och där kommer du att ha halva din tjänst som resurslärare.

 

Arbetsuppgifter

Pedagogiskt arbete sker utifrån kommunala och nationella mål i samarbete med övriga pedagoger. Undervisning sker i helklass och mindre undervisningsgrupper. Som resurs kommer du att arbeta med att ge förutsättningar att elever med hörselnedsättning lyckas i skolan genom att ge stöd individuellt och i grupp.

Förutom att stötta dessa elever specifikt kommer du att ge resursstöd i andra klasser i samråd med undervisande lärare.

Vid början av anställningen finns möjlighet att arbeta parallellt med nuvarande resurslärare.

 

Kvalifikationskrav

Grundskollärarutbildning. Gärna erfarenhet från arbete i grundskola.

Du har god samarbetsförmåga och ett inkluderande förhållningssätt kring undervisning.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med elever som har hörselnedsättning, har teckenkunskaper eller om du tidigare har arbetat som resurslärare.

 

Upplysningar

Vikariat 75-100% 2019-01-07 – 2019-06-20.

Sista ansökningsdatum är 2018-12-18

Krokoms kommun har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

 

Kontaktperson

Margareth Hedström

Rektor Ås skola 4-9

margareth.hedstrom@krokom.se

0640-172 06

 

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel

0640 161 00

 


Visa annons som pdf