Östersunds kommun, Vård- & omsorgsförvaltningen söker

 

Teamchefer till Myndighetsenheten

 

Vi behöver förstärka vår organisation med två nya medarbetare.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Grundtjänsten är en tillsvidareanställning som socionom inom Vård- och omsorgsförvaltingen men under, i första hand, ett år är anställningen som teamchef. Myndighetsenheten kommer att under 2019 pröva en ny organisationsform med en myndighetschef och två teamchefer. Om projektet faller väl ut finns goda möjligheter till att det permanentas.

Myndighetsenheten inom vård- och omsorgsförvaltningen svarar för myndighetsutövningen gällande stöd för äldre och personer med funktionsnedsättning. Enheten handlägger ärenden enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Inom enheten arbetar biståndshandläggare, LSS-handläggare, en metodhandledare samt myndighetschef.
Vård- och omsorgsförvaltningen arbetar med målbilden 'En hälsofrämjande kommun med medborgarens och medarbetarens fokus'. I strävan mot målet pågår ett antal angelägna och spännande utvecklingsarbeten där Myndighetsenheten är delaktig.

Arbetsuppgifter
Teamcheferna har personalansvar för varsin arbetsgrupp och utgör därmed ett nära och operativt ledarskap och stöd till enhetens handläggare. Ditt uppdrag som teamchef är att ansvara för det dagliga operativa arbetet med personal och arbetsmiljö. Personalansvaret innefattar bland annat medarbetarsamtal, rehabiliteringsärenden, kompetensplanering och att hålla i administrativa rutiner. 
Tillsammans med kollega och myndighetschef har du ett gemensamt ansvar för att verksamheten håller god kvalitet och har en god arbetsmiljö. Du medverkar till att utveckla enheten på ett sätt så att lagstiftning, rättspraxis och övrigt regelverk följs. Du är direkt underställd myndighetschef.

Uppdraget som chef och ledare i vår kommun handlar om ett lagarbete. Du är en förebild och kulturbärare och trovärdig i ditt sätt att leda. Som chef inom Vård- och omsorgsförvaltningen har du ett gott kollegialt stöd från andra

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning. Du har goda och breda kunskaper samt ett intresse för lagstiftning och regelverk inom det sociala området. Du har gärna några års erfarenhet av myndighetsutövning. Erfarenhet som chef och ledare är meriterande.

Förutom formell kompetens läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du lyhörd samt har förmåga att skapa delaktighet och engagemang bland dina medarbetare. Ett genuint intresse för arbete med människor, analytisk förmåga och en positiv grundsyn är andra egenskaper vi värdesätter.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Lena Vestlin chef Myndighetsenheten 063-14 34 74

Fackliga representanter

Lina Uhlin Akademikerförbundet SSR 063-14 43 77

Sofia Widelund Vision 063-14 45 75

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-12-16


 


Visa annons som pdf