Östersunds kommun, Vård- & omsorgsförvaltningen söker

 

Stödassistent till sektor LSS

 

Tillsvidare och vikariat, tre tjänster med tillträde enligt överenskommelse.

 

Vi söker inför hösten stödassistent för tillsvidareanställning och eventuell långtidsvikariat på cirka: 80-90% i tjänstgöringsgrad, med möjlighet att arbeta upp till heltid i förvaltningen. Arbetstiderna omfattar dag, kväll, jour och helgtjänstgöring.

 

Arbetsuppgifter

Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med funktionsnedsättning och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för medborgaren både i boendet och på fritiden. Arbetet innebär att utifrån individuella behov stödja den enskilde i och utanför hemmet, vid aktiviteter samt semesterresor.

Du stödjer medborgarna i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för deras integritet delaktighet och självbestämmande.

Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån medborgarnas egna behov och önskemål. Omvårdnadsarbete ingår i varierande utsträckning och omfattning.

Vi arbetar med dokumentationssystemet Procapita och personaladministrativa systemet Heroma. Kunskaper i Procapita är meriterande.

 

Kvalifikationer

Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen 'funktionsnedsättning' eller 'psykiatri', alternativt Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete.
Erfarenhet/utbildning av ett habiliterande och pedagogiskt arbetssätt är meriterande.

Du behöver vara stabil och trygg och kunna arbeta självständigt, då arbetet består av en del ensamarbete. Du ska ha ett pedagogiskt arbetssätt och en humanistisk människosyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod, flexibilitet.

Du har en förmåga att arbeta självständigt, ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsplatsen.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Martin Nordman, enhetschef 063-14 35 78
Elsebeth Rosendahl, enhetschef 063-14 30 95

 

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-12-16


 


Visa annons som pdf