Östersunds kommun, Barn- & utbildningsförvaltning söker

 

Barnskötare till Remonthagen

 

Förskolan Remonthagen är nybyggd förskola som varit igång sedan augusti 2017.

Vi har tre avdelningar med förskoleverksamhet: Ponny med sex pedagoger och barn i åldrarna 1-3 år, Mustang med 3 pedagoger och barn i åldrarna 3-6 år och Tinker med sex pedagoger och barn i åldrarna 1-5 år.

 

Förskolan Remonthagen arbetar Reggio Emilia inspirerat. Det innebär att: - arbetet utgår ifrån 3 ledord:

 

UTFORSKANDE, DELAKTIGHET, LÄRMILJÖ.

 

UTFORSKANDE på det sättet att pedagogerna ska sträva mot ett tillåtande förhållningssätt, att tänka sig för innan vi säger nej till barns frågor och önskemål. Uppmuntra utforskande genom att göra det som finns i miljön och i form av material tillgängligt. Utmana barnens utforskande genom att ställa nyfikna frågor och vara medforskande vuxna tillsammans med barnen.

 

DELAKTIGHET genom att material och miljöer introduceras till barnen och att barnen ska tas med i arbetet att utveckla lärmiljöer och vilket material som används.

 

LÄRMILJÖ ska ta sin utgångspunkt från barnens intressen och behov, att miljöer kan vara föränderliga och tillåter barnen att bli delaktiga. Pedagogerna ska tillföra nya inslag (både i material och samverkande dialog) i syfte att vidareutveckla barnens lek så barnen får uppleva nya erfarenheter samt bearbeta och prata kring dessa.

 

Arbetsuppgifter

Arbeta i förskolegrupp med barn i ålder 1 – 3 år på avdelning Ponny. Arbetslaget har tillsammans ansvar för 31 barn och arbetet utgår ifrån Förskolans läroplan, Lpfö-98. Att arbeta för ett gott samarbete med barn,föräldrar, arbetskamrater och ledning är viktigt.

 

Kvalifikationer

Barnskötare med examen där det är meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet inom förskola och social kompetens som innebär förmåga att anpassa bemötande och kommunikation till omgivningen. Vi söker efter en stabil pedagog som är villig att ta sig an utmaningen med en ny verksamhet under utveckling och med en positiv grundsyn, dvs ser konstruktivt på saker och har en vilja att bidra med erfarenhet och lösningar.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Marjut Svanström förskolechef 063-14 39 57

 

Arbetsplatsombud Kommunal: Åsa Edholm-Olofsson, tel: 072-3360262

 

Arbetsplatsombud Lärarförbundet: Anneli Jakobsson, tel: 072-5169792

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-12-14


 


Visa annons som pdf