Östersunds kommun, Barn- & utbildningsförvaltning söker

 

Pedagog med fokus på inkluderande arbetssätt till Barn- och elevhälsan

 

Tillsvidareanställning på heltid. Semestertjänst. 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Barn- och elevhälsan är Barn- och utbildningsförvaltningens gemensamma organisation för barn- och elevhälsostöd till skolorna, både kommunala och fristående, och i viss omfattning även till förskolorna. Inom enheten arbetar skolsköterskor, skolläkare, skolkuratorer, logopeder, specialpedagoger/speciallärare, logopeder och pedagoger med spetskompetens. Till Barn- och elevhälsan hör även Särskild undervisning vid sjukhus samt ett Skolfam-team. Sammanlagt arbetar i enheten drygt 60 medarbetare.

 

Vi söker nu en pedagog med fokus på inkluderande arbetssätt till pedagoggruppen inom Barn- och elevhälsan.

 

Arbetsuppgifter

Pedagoggruppen arbetar utifrån uppdrag från skolor med tyngdpunkt på inkluderande undervisning och skapandet av goda lärmiljöer. Arbetet sker på organisations-, grupp- och individnivå där handledning och coachning till elever, skolpersonal och vårdnadshavare ingår. En betydande del av uppdraget innebär att koordinera och leda samverkansmöten gällande elever med problematisk skolfrånvaro, vilket sker i nära samarbete med andra samhällsfunktioner.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med pedagogisk utbildning. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet inom neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du har erfarenhet av att arbeta med goda lärmiljöer utifrån ett inkluderande synsätt. Du har god förmåga och kompetens att handleda pedagogisk personal, både enskilt och i grupp, samt är bekväm i att koordinera och leda möten. Insatserna sker ofta i nära samarbete med andra professioner. Det är därför viktigt att du är flexibel och har god samarbetsförmåga men också kan arbeta självständigt. Coach- eller handledarutbildning ses som meriterande. Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda
Spännande, utmanande och utvecklande arbete tillsammans med oss på Barn- och elevhälsan. Vi ser till att introducera dig väl i dina nya arbetsuppgifter. Du erbjuds friskvårdsbidrag, rabatterade tjänster mot netto- och bruttolöneavdrag och en mängd andra erbjudanden i vår förmånsportal 'Fördel Östersund'. Där får du också tillgång till pensionstjänsten Lifeplan.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Maria Stiberg verksamhetschef 063-14 36 51

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-12-31


 


Visa annons som pdf