Östersunds kommun, Teknisk förvaltning söker

 

Kvalitetsingenjör till Vatten Östersund

 

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Vatten Östersund är en enhet inom teknisk förvaltning som driver och utvecklar Östersunds kommuns vatten- och avloppsanläggningar. Enheten omfattar 6 vattenverk, 8 avloppsreningsverk, laboratorium, ett 70-tal pumpstationer, tryckstegringar och reservoarer samt 106 mil ledningar.

 

Vatten Östersund är i ett expansivt skede och behöver utöka sin driftorganisation. De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras inom organisationen. Bland annat kommer vårt största vattenverk att byggas om och förnyelsetakten på ledningsnät att öka. Vi behöver nu utöka vår bemanning och söker därför nu en driven person med samordningsansvar inom kvalitet primärt för enheten Installation och Ledningsnät. Du kommer ha en stödjanderoll och arbeta tvärfunktionellt med kvalitetsfrågor och dricks-, dag- och avloppsvattenkvalitet. Du kommer att ha nära samarbete med kvalitetsingenjörer och andra parter på Östersunds Vatten för att skapa en samordning av kvalitetsfrågor.

 

Arbetsuppgifter

- Du kommer att ha kundkontakt och hantera mottagande, utredning och uppföljning av klagomål.

- Dagvattenkvalitet

- Arbeta för att skapa och upprätthålla goda rutiner

- Planera och driva uppströmsarbete.

- Arbeta med egenkontrollprogram, riskutvärderingar och årsrapporter.

- Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med godkännande av material i kontakt med dricksvatten

- Hålla i kvalitetsuppföljningar för verksamheten genom bland annat statistik kring klagomål, avvikelser, läckor, provresultat och andra kvalitetsparametrar.

 

Kvalifikationer

Det här är rätt arbete för dig som är intresserad av miljö, kvalité, uppföljning och kontroll, kemi och biologi.

Du har tidigare arbetat med miljö, dricksvattenkvalitet, provtagning, egenkontrollprogram och har minst tre års VA- erfarenhet.

Som person är du kvalitetsmedveten, kommunikativ och kan förmedla din kunskap och vikten av kvalitetsarbete till resten av organisationen. Du är noggrann, strukturerad och initiativtagande med en vilja att driva verksamheten framåt. Du har en analytisk förmåga och kan samla in, analysera och sammanställa data samtidigt som du är praktisk lagd och kan utföra arbete på fält. Du har lätt för att samarbeta med andra men kan även arbeta självständigt.

Då du kommer att ha många kontaktytor internt och extern är viktigt att du tycker om och är bra på att bygga relationer och samarbeta med andra. Du tar initiativ, är öppen för att pröva nytt och är självgående i att genomföra och komma i mål med dina uppdrag.

Befattningarna är säkerhetsklassade. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, detta innebär krav på svenskt medborgarskap.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Kristina Östling, VA chef 063-14 36 74
Sara Sjöström, enhetschef 063-14 02 25

Erika Johansson, facklig representant Vision 063-14 31 75
Hanna Lindblom, facklig representant Sveriges Ingenjörer 063-14 43 07

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-01-27


 


Visa annons som pdf